Catalaanse wok met merguez
Ingrediënten
- 1 kg Catalaanse mix diepvries
- 6 merguez beenhouwerij
- 1 plantje koriander
- 2 el Sweet pepper tapenade versmarkt
- 1 el rijstolie
Instructies
Voorbereiding
- Snij de merguez in schuine stukken van 2 cm.
- Pluk de blaadjes van de koriander en snipper de helft fijn.
Bereiding
- Verhit de rijstolie in een wok en bak de stukjes worst 3 minuten.
- Voeg de diepgevroren groentemix toe en roerbak 5 minuten.
- Meng er de tapenade onder en roerbak nog 2 minuten op een laag vuur.
- Meng er op het einde de fijngesnipperde koriander onder en bestrooi met de rest van de blaadjes.
Afwerking
- Serveer met een tomatenslaatje.
Begeleidende rode wijn
- Viña Sol - Miguel Torres
- D.O. Catalunya - Spanje
Notities
Voedingswaarde per persoon:
461 kcal
23,1 g eiwitten
28,2 g vetten
26,2 g koolhydraten
23,1 g eiwitten
28,2 g vetten
26,2 g koolhydraten