Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek
Ingrediënten
- 1 nootje vetstof
- 1 zwarte pens (125g)
- takjes kervel
- 1 el griessuiker afgestreken
- 1 snede peperkoek
- 1 appel Jonagold, dik
- 1 el olijfolie
Instructies
- Snij de peperkoek in kleine blokjes en rooster ze zonder vetstof in een antikleefpan op een zacht vuur. Hou apart
- Schil de appel en snij in blokjes. Doe de vetstof in dezelfde pan en bak er de appelblokjes goudbruin in op vrij hoog vuur. Bestrooi ze met de griessuiker en laat ze snel karameliseren.
- Snij ondertussen de zwarte pens in ringetjes en laat ze snel meebakken in een antikleefpan met de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en snij in kleine blokjes.
- Verdeel de appels over 6 glaasjes leg er de blokjes pens bovenop en vervolgens de blokjes peperkoek. Serveer lauw, afgewerkt met een takje kervel.
Notities
Tip: je kan de glaasjes op voorhand maken en opwarmen in de microgolfoven. Voeg de peperkoek pas nadien toe, zo blijven de blokjes krokant.