Orechiette met kip, rammenas en broccoli
Ingrediënten
- 400 g kippenblokjes
- 100 g spekreepjes
- 1 el fijngesneden ui
- 0,5 koffielepel fijngesneden knoflook
- 400 g rammenas
- 1 broccoli
- 1 gele paprika
- 1 wortel
- 1,5 dl culinaire room (20 % V.G.)
- 50 g parmezaan (blok)
- 400 g pasta (bijv. orechiette)
- 2 el olijfolie
- zwarte peper (molen)
- zout
Instructies
- Schil de wortel en de rammenas. Snij in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.
- Snij de broccoli in roosjes.
- Snij de paprika in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in blokjes.
- Rasp de parmezaan.
- Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Kook intussen de rammenas en de wortel 8 min. in lichtgezouten water. Voeg na 4 min. de broccoli toe en laat onafgedekt verder koken. Giet de groenten af en hou apart.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in de kookpot en fruit hierin de ui en het knoflook glazig. Voeg de paprika toe en laat nog 4 min. bakken. Voeg de groenten toe en verwarm alles nog 4 min. Kruid met peper en zout.
- Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kippenblokjes en het spek 6 min. aan alle kanten. Kruid met peper.
- Meng het vlees en de pasta met de groenten en bevochtig met de room. Kook nog 1 min. en roer er de helft van de parmezaan onder.
- Werk de borden af met de rest van de parmezaan.