Plaatpizza met raclettekaas, witloof en ham

Plaatpizza met raclettekaas, witloof en ham

Annick Lichtert
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdschotel
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 sneetjes serranoham
  • 4 stronken witloof
  • 0,5 plantje peterselie
  • 8 sneetjes raclettekaas
  • 150 g ricotta
  • 1 rol rechthoekig pizzadeeg
  • 8 walnootpitten
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el olijfolie
  • zwarte peper (molen)

Instructies
 

  • Snij de rode ui in dunne ringen.
  • Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij elke helft daarna nog eens in de lengte in 4.
  • Snij de korst van de raclettekaas.
  • Hak de walnootpitten grof.
  • Snipper de blaadjes peterselie fijn.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg het pizzadeeg met het bakpapier op een bakplaat.
  • Kruid de ricotta met zwarte peper en besmeer er het deeg mee.
  • Verdeel er de rode ui en het witloof over en besprenkel met de olijfolie en de vloeibare honing. Kruid met peper.
  • Schik er de sneetjes raclettekaas op en bestrooi met de walnootpitten.
  • Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
  • Leg roosjes ham op de pizza en werk af met de peterselie.
Trefwoord pizza, serranoham, witloof