Gratin van gnocchi met gekleurde wortelen, chipolata en pesto
Ingrediënten
- 4 chipolata's
- 8 sneetjes gerookt spek
- 600 g gekleurde wortelen
- 500 g aardappelgnocchi
- 2 rode uien
- 4 el groene pesto
- 2 el olijfolie
- 1 el Provençaalse kruiden
- zwarte peper
- zout
Instructies
Voorbereiding – 15 min.
- Pel de rode uien en snij in dunne partjes
- Schil de wortelen, maar laat het groen eraan. Snij in de lengte in 2
- Snij de chipolata's in 2 en wikkel een sneetje gerookt spek om elk stuk
Bereiding – 10 min. + 40 min. in de oven
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Meng de olijfolie onder de pesto. Meng de helft onder de gnocchi en de andere helft onder de wortelen en de rode ui
- Verdeel de gnocchi en de groenten over een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de Provençaalse kruiden en meng goed. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven
- Schik de chipolata's op de groenten en zet nog +- 15 min. in de hete oven
Afwerking
- Schep de ovengroenten met de gnocchi op de borden en schik er 2 stukken chipolata op
Notities
Lekker met
- La Petite Muraille rood
- A.O.P. Corbières – Le Champ des Murailles
- LeFort Tripel
- Sterk blond bier