Gratin van gnocchi met gekleurde wortelen, chipolata en pesto

Gratin van gnocchi met gekleurde wortelen, chipolata en pesto

Elke
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Hoofdschotel
Porties 4 personen
calorieën 545 kcal

Ingrediënten
  

  • 4 chipolata's
  • 8 sneetjes gerookt spek
  • 600 g gekleurde wortelen
  • 500 g aardappelgnocchi
  • 2 rode uien
  • 4 el groene pesto
  • 2 el olijfolie
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • zwarte peper
  • zout

Instructies
 

Voorbereiding – 15 min.

  • Pel de rode uien en snij in dunne partjes
  • Schil de wortelen, maar laat het groen eraan. Snij in de lengte in 2
  • Snij de chipolata's in 2 en wikkel een sneetje gerookt spek om elk stuk

Bereiding – 10 min. + 40 min. in de oven

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Meng de olijfolie onder de pesto. Meng de helft onder de gnocchi en de andere helft onder de wortelen en de rode ui
  • Verdeel de gnocchi en de groenten over een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de Provençaalse kruiden en meng goed. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven
  • Schik de chipolata's op de groenten en zet nog +- 15 min. in de hete oven

Afwerking

  • Schep de ovengroenten met de gnocchi op de borden en schik er 2 stukken chipolata op

Notities

Lekker met
  • La Petite Muraille rood
  • A.O.P. Corbières – Le Champ des Murailles
  • LeFort Tripel
  • Sterk blond bier
Trefwoord chipolata, gnocchi, oven, pesto, wortelen