Lauw slaatje met spekjes, appeltjes en geitenkaas
Ingrediënten
- 250 g spekblokjes gerookt
- 3 appels
- 175 g sla gemengd
- 300 g geitenkaas vers
- 1 el vetstof
- 4 sneetjes toastbrood
- 3 el Luikse siroop
- 2 el notenmengeling
- 1,5 el rodewijnazijn
Instructies
Voorbereiding
- Snij rondjes van 7 à 10 cm diameter uit het toastbrood. Rooster het brood goudbruin in de broodrooster en smeer er de helft van de Luikse siroop op.
- Schil de appelen en snij in blokjes.
- Verdeel de sla over de borden.
Bereiding
- Smelt 1 el vetstof in een braadpan en bak de appelblokjes een tweetal minuten al roerend. Voeg de rest van de Luikse siroop toe en schep goed om.
- Snij de geitenkaas in schijfjes van 1,5 cm dik. Beleg er de toasts mee en strijk wat glad. Schuif in een op 200 graden C voorverwarmde oven gedurende 4 à 5 minuten. Hou ook de appeltjes warm in de oven.
- Bak ondertussen de spekblokjes goudbruin in de pan waarin u de appeltjes gebakken hebt.
- Leg op elk bord een toast met geitenkaas en schik er wat spekjes op. Verdeel de rest van de spekjes, appeltjes en de notenmengeling rond de toasts.
- Maak de bakresten in de pan van de spekjes los met de rodewijnazijn. Besprenkel de borden hiermee.
Afwerking
- Serveer onmiddellijk en geef er wat stokbrood bij.
Notities
Voedingswaarde per persoon:
- 600 kcal
- 23,9 g eiwitten
- 41,3 g koolhydraten
- 37,8 g vetten