Lauw slaatje met spekjes, appeltjes en geitenkaas

Lauw slaatje met spekjes, appeltjes en geitenkaas

Elke
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g spekblokjes gerookt
  • 3 appels
  • 175 g sla gemengd
  • 300 g geitenkaas vers
  • 1 el vetstof
  • 4 sneetjes toastbrood
  • 3 el Luikse siroop
  • 2 el notenmengeling
  • 1,5 el rodewijnazijn

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snij rondjes van 7 à 10 cm diameter uit het toastbrood. Rooster het brood goudbruin in de broodrooster en smeer er de helft van de Luikse siroop op.
  • Schil de appelen en snij in blokjes.
  • Verdeel de sla over de borden.

Bereiding

  • Smelt 1 el vetstof in een braadpan en bak de appelblokjes een tweetal minuten al roerend. Voeg de rest van de Luikse siroop toe en schep goed om.
  • Snij de geitenkaas in schijfjes van 1,5 cm dik. Beleg er de toasts mee en strijk wat glad. Schuif in een op 200 graden C voorverwarmde oven gedurende 4 à 5 minuten. Hou ook de appeltjes warm in de oven.
  • Bak ondertussen de spekblokjes goudbruin in de pan waarin u de appeltjes gebakken hebt.
  • Leg op elk bord een toast met geitenkaas en schik er wat spekjes op. Verdeel de rest van de spekjes, appeltjes en de notenmengeling rond de toasts.
  • Maak de bakresten in de pan van de spekjes los met de rodewijnazijn. Besprenkel de borden hiermee.

Afwerking

  • Serveer onmiddellijk en geef er wat stokbrood bij.

Notities

Voedingswaarde per persoon:
  • 600 kcal
  • 23,9 g eiwitten
  • 41,3 g koolhydraten
  • 37,8 g vetten