Gemarineerd varkenshaasje en zoete aardappelen met yoghurtdressing
Ingrediënten
Voor het vlees en de marinade
- 2 varkenshaasjes
- 4 takjes rozemarijn vers
- 2 teentjes knoflook
- 4 el honing vloeibaar
- 14 el olijfolie
- 4 el balsamicoazijn
- 10 peperbolletjes zwart
Voor de zoete aardappelen met yoghurtdressing
- 200 g rucola
- 1 plantje oregano
- 2/3 plantje platte peterselie
- 8 zoete aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 250 g Griekse yoghurt
- 40 hazelnoten
- 8 el olijfolie
- peper
- zout
Instructies
Bereiding in de keuken
- Snipper 2 teentjes knoflook fijn en plet de peperbolletjes. Doe ze samen met 14 el olijfolie, de honing, de balsamicoazijn en de takjes rozemarijn in een plastic zak en meng goed.
- Snij elk varkenshaasje in 4 gelijke stukken en doe ze in de plastic zak met de marinade. Meng goed en laat 2 à 3u marineren in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Snipper 2 teentjes knoflook fijn en pluk de blaadjes oregano. Wrijf de zoete aardappelen goed schoon onder koud water en prik er enkele keren in met een vork.
- Schik de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel met 8 el olijfolie. Strooi er het fijngesnipperde knoflook en de oreganoblaadjes over. Kruid met peper en zout. Zet ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven (oventijd is afhankelijk van de dikte van de aardappelen). Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Snipper de platte peterselie fijn en hak de hazelnoten fijn. Meng met de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.
- Snij de zoete aardappelen in dikke schijven en meng er de rucola onder.
Bereiding op de barbecue
- Haal de stukken varkenshaasje uit de marinade en dep droog.
- Bak ongeveer 15 minuten op een matig warme barbecue. Draai de stukken vlees af en toe om. (Gasbarbecue: 2 x 20 minuten indirect grillen op 180 graden C.)
Notities
Voedingswaarde per persoon:
- 703 kcal
- 40,2 g eiwitten
- 45,3 g vetten
- 33,3 g koolhydraten