Kalkoenschnitzel in zoetzure groenten
Ingrediënten
- 800 g kalkoenschnitzel
- 1 ui
- 3/4 selder wit
- tomaten in stukjes (blik)
- 225 g ananas stukjes (in eigen nat)
- 5 el chilisaus
- 3 el vetstof
- peper
- zout
- rijst
Instructies
Voorbereiding
- Snipper de ui grof en snij de selder in stukjes van 1,5 cm.
Bereiding
- Verhit 1 eetlepel vetstof in een kookpot en laat de ui er even glazig in stoven.
- Voeg de selderblokjes toe. Kruid met peper en zout en voeg het sap van de ananasstukjes toe. Dek af en laat zachtjes 5 à 10 minuten sudderen.
- Voeg de tomatenstukjes toe en laat nog 5 minuten sudderen. Doe er de ananasstukjes bij en breng op smaak met de chilisaus.
- Verhit intussen 2 eetlepels vetstof in een braadpan en leg er de kalkoenschnitzels in. Laat op een matig vuur gedurende 5 minuten bakken. Draai om en laat nog 5 minuten verder bakken.
Afwerking
- Dien de kalkoenschnitzels op met de zoetzure groentebereiding en rijst.
Notities
Begeleidende wijn: Pinotage Stonecross, Zuid-Afrika