Pasta met spinazie en kip in één pot

Pasta met spinazie en kip in één pot

Lisa Wouters
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Italiaans

Ingrediënten
  

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels zout
  • 500 g penne pasta
  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • 2 kipfilets in blokjes
  • 1 eetlepel peper
  • 1 pot geplette tomaten
  • ½ koffielepel rode chili vlokken
  • 125 ml zware room
  • 5 gram spinazie
  • 125 ml parmezaanse kaas
  • garnering
  • Extra parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Kook het water in een grote pan op een hoog vuur.
  • Voeg 2 eetlepels zout toe aan het water en voeg de pasta toe.
  • Kook de pasta tot bijna al dente of 1-2 minuten minder dan de aanbevolen kooktijd.
  • Giet de pasta af en zet opzij.
  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg kip, zout en peper toe. Leg kip opzij.
  • Voeg 2 eetlepels olijfolie, knoflook en rode chilivlokjes toe en roer.
  • Voeg de geplette tomaten toe, roer enkele minuten.
  • Voeg de room toe, roer tot het is opgenomen.
  • Voeg spinazie toe en roer tot de spinazie volledig verwerkt is
  • Voeg de kip, pasta en parmezaanse kaas toe, roer tot de pasta gelijkmatig bedekt is.
  • Garneer met meer Parmezaanse kaas en serveer!