Gratin van butternut carbonara

Gratin van butternut carbonara

Elke
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 butternutpompoen
  • 200 g spek in blokjes
  • 2 ajuinen
  • 50 g pompoenpitten
  • 25 cl verse room
  • 6 eieren
  • parmezaan geraspt
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bruin de spekjes in een pan zonder olie en laat ze uitlekken wanneer ze goudbruin zijn. Hou het braadvet bij.
  • Snij de butternutpompoen in blokjes van ongeveer een cm groot. Laat ze stoven in de pan met het vet van de spekjes en de voorgesneden uien. Kruid met zout, peper en tijm en voeg de pompoenzaadjes toe.
  • Doe de spekjes terug bij het geheel, meng en giet in een ovenschotel.
  • Doe de room en de volledige eieren in een mengkom. Klop goed op en kruid. Giet over de pompoenblokjes en bestrooi daarna met de Parmezaanse kaas. Schuif 20 minuutjes in de oven en serveer.