Appelflappen

Appelflappen

Elke
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 3 appelflappen

Ingrediënten
  

  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 3 appels middelgroot
  • kaneel
  • 0,5 zakje vanillesuiker
  • parelsuiker optioneel
  • 1 scheutje melk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden C.
  • Schil de appels en snij in dunne schijfjes.
  • Rol het bladerdeeg uit en snij in 3 gelijke delen. Verdeel de appelschijfjes over de 3 stukken bladerdeeg. Zorg dat je telkens 1 helft van het deeg vrij laat.
  • Bestrooi de appels met kaneel en vanillesuiker.
  • Voeg een scheutje melk toe aan de eidooier.
  • Bestrijk de randen van de stukken bladerdeeg met het eidooiermengsel en vouw toe.
  • Bestrijk de bovenkant van de appelflappen ook met het eidooiermengsel. Bestrooi de bovenkant van de appelflap indien gewenst met parelsuiker.
  • Plaats de appelflappen gedurende 30 minuten in de oven op hoogte 2.
  • Smakelijk!