Appelflappen
Ingrediënten
- 1 pak bladerdeeg
- 1 eidooier
- 3 appels middelgroot
- kaneel
- 0,5 zakje vanillesuiker
- parelsuiker optioneel
- 1 scheutje melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden C.
- Schil de appels en snij in dunne schijfjes.
- Rol het bladerdeeg uit en snij in 3 gelijke delen. Verdeel de appelschijfjes over de 3 stukken bladerdeeg. Zorg dat je telkens 1 helft van het deeg vrij laat.
- Bestrooi de appels met kaneel en vanillesuiker.
- Voeg een scheutje melk toe aan de eidooier.
- Bestrijk de randen van de stukken bladerdeeg met het eidooiermengsel en vouw toe.
- Bestrijk de bovenkant van de appelflappen ook met het eidooiermengsel. Bestrooi de bovenkant van de appelflap indien gewenst met parelsuiker.
- Plaats de appelflappen gedurende 30 minuten in de oven op hoogte 2.
- Smakelijk!