Gekruide runderreepjes op z’n Grieks
Ingrediënten
- 100 g spek gerookt, in blokjes
- 2 paprika's rood
- 1 ui
- 100 g feta
- 300 g Griekse pasta (risoni)
- 400 g tomaten gepeld in blik
- 1 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el gemberpoeder
- 1 el kerriepoeder
- 0,5 kl basilicum gedroogd
- peper
- zout
- 4 st steak om in reepjes te snijden.
Instructies
Voorbereiding (15 min)
- Snij het rundvlees in repen van 1,5 cm breed
- Halveer de ui en snij in halvemaantjes.
- Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in reepjes.
- Meng het gember- en kerriepoeder in een plastic zak of ruime kom. Voeg de runderreepjes toe en wentel ze in de kruidenmengeling.
Bereiding (15 min)
- Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
- Verhit intussen een wok en voeg de olijfolie toe. Roerbak de runderreepjes ±3 min. Haal het vlees uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
- Bak de spekblokjes 1 min. in de wok, zonder extra vetstof.
- Voeg de ui en de paprikareepjes toe en roerbak 2 min. Blus met de balsamicoazijn. Meng er de gepelde tomaten en een deel van het sap onder. Breng op smaak met peper, zout en basilicum. Laat nog 2 min. sudderen.
- Schep er het vlees en de Griekse pasta onder en laat goed opwarmen.
Afwerking
- Verkruimel er net voor het opdienen de fetakaas over.
Notities
Voedingswaarde per persoon:
- 620 kcal
- 61,6 g koolhydraten
- 45,9 g eiwitten
- 19,8 g vetten