Notenburger met witloofrisotto
Ingrediënten
- 4 notenburgers
- 6 stronken witloof
- 50 g rucola
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 300 g risottorijst
- 1 dl droge witte wijn
- 6 dl groentebouillon 1 blokje opgelost in 6heet water
- 3 el olijfolie
Instructies
Voorbereiding (10 min.)
- Snipper de sjalot en de knoflook fijn.
- Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in fijne schijfjes.
- Snij de rucola grof.
Bereiding (30 min.)
- Verhit 1 el olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de sjalot en de knoflook 1 min. glazig.
- Roer er de risottorijst en de helft van het witloof onder. Overgiet met de witte wijn en laat volledig inkoken.
- Giet er 1 pollepel groentebouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
- Roer 5 min. voor het einde de rest van het witloof onder de rijst en laat verder garen.
- Verhit intussen 2 el olijfolie in een braadpan en bak de notenburgers 2 min. aan elke kant goudbruin.
Afwerking
- Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de rucola. Leg er een notenburger bij.
Notities
Voedingswaarde per persoon:
- 583 kcal
- 69,4 g koolhydraten
- 18,4 g eiwitten
- 22,5 g vetten