Gehaktgratin met pompoen

Elke
Gang Hoofdschotel, Ovenschotel
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g vruchtvlees van pompoen
  • 1 sjalot
  • 800 g zachtkokende aardappelen
  • 1 dl melk
  • 4 el boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 500 g gehakt varkens-runds
  • 400 g gepelde tomaten blik
  • 1 blokje rundsbouillon
  • 1 kl tijm gedroogd
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl oregano gedroogd
  • instantsausbinder
  • 1 el paneermeel

Instructies
 

  • Snij de pompoen in blokjes en snipper de sjalot fijn. Schil de aardappelen en snij in stukken.
  • Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de melk en 2 el boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • Stoof de sjalot met 1 el boter glazig in een pan. Voeg het gehakt toe en bak goudbruin. Voeg de gepelde tomaten toe, verkruimel er een blokje rundsbouillon over en leng aan met +- 2 dl water. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
  • Voeg de pompoen toe, roer goed om en laat nog 5 min. sudderen. Kruid met tijm, paprikapoeder, oregano, peper en zout. Bind licht met instantsausbinder.
  • Doe het gehaktmengsel in een ruime ovenschaal, verdeel er de puree over en bestrooi met 1 el paneermeel. Verdeel er 1 el boter in klontjes over.
  • Bak 30 min. in een voorverwarmde oven, op 200°C.
Trefwoord gehakt, kaas, oven, pompoen