Snij de pompoen in blokjes en snipper de sjalot fijn. Schil de aardappelen en snij in stukken.
Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de melk en 2 el boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Stoof de sjalot met 1 el boter glazig in een pan. Voeg het gehakt toe en bak goudbruin. Voeg de gepelde tomaten toe, verkruimel er een blokje rundsbouillon over en leng aan met +- 2 dl water. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
Voeg de pompoen toe, roer goed om en laat nog 5 min. sudderen. Kruid met tijm, paprikapoeder, oregano, peper en zout. Bind licht met instantsausbinder.
Doe het gehaktmengsel in een ruime ovenschaal, verdeel er de puree over en bestrooi met 1 el paneermeel. Verdeel er 1 el boter in klontjes over.
Bak 30 min. in een voorverwarmde oven, op 200°C.