Tiramisu met specuLotus

Tiramisu met specuLotus

Tiramisu met specuLotus

Elke
Gang Dessert
Keuken Italiaans
Porties 5 personen

Ingrediënten
  

  • 125 gram Lotus speculoos
  • 250 gram mascarpone
  • koffie sterke
  • 2 eierdooiers
  • 1 eiwit
  • 50 gram bloemsuiker
  • 2 el amaretto
  • cacaopoeder

Instructies
 

  • Maak sterke koffie. Gebruik hiervoor 1 maatje koffie per kopje
  • Splits de eieren en houd het eiwit van 1 ei apart
  • Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben
  • Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel
  • Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. Klop de lepel niet af op de rand van de kom, want zo klop je de lucht uit het opgeklopte eiwit
  • Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie, maar niet te lang: ze moeten nog een beetje krokant zijn
  • Leg ze op de bodem van een kom
  • Bedek de speculoosjes met een laag mascarponecrème
  • Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte Lotus speculoosjes, en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog een keer
  • Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven
  • Strooi vlak voor het opdienen met een bloemsuikerzeef een laagje cacaopoeder over de tiramisu. Smakelijk!
Trefwoord amaretto, ei, koffie, mascarpone, speculoos