Maak sterke koffie. Gebruik hiervoor 1 maatje koffie per kopje
Splits de eieren en houd het eiwit van 1 ei apart
Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben
Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel
Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. Klop de lepel niet af op de rand van de kom, want zo klop je de lucht uit het opgeklopte eiwit
Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie, maar niet te lang: ze moeten nog een beetje krokant zijn
Leg ze op de bodem van een kom
Bedek de speculoosjes met een laag mascarponecrème
Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte Lotus speculoosjes, en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog een keer
Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven
Strooi vlak voor het opdienen met een bloemsuikerzeef een laagje cacaopoeder over de tiramisu. Smakelijk!