Ingrediënten
- 500 g champignons
- 1 Chinese kool
- 4 wortelen
- 1 ui
- 500 g aardappelschijfjes versmarkt/voorgekookt
- 320 g ovenkaas
- 2 el boter
- 1 el hazelnoten
- 1 el rozijnen
- 0,5 kl lookpoeder
- zwarte peper
- zout
Instructies
Voorbereiding (15 min.)
- Snij de champignons in 4
- Snipper de ui fijn
- Schil de wortelen en snij in de lengte in 4. Snij fijn
- Snij de Chinese kool in reepjes
- Hak de hazelnoten grof
Bereiding (15 min. + 20 min. in de oven)
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Smelt 1 el boter in een kookpot en stoof de ui en de wortelen 4 min. Kruid met peper, zout en het lookpoeder
- Voeg de Chinese kool toe en stoof 6 min.
- Smelt 1 el boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons 5 min. Kruid met peper en zout
- Verdeel de groenten over een ronde ovenschaal. Haal de ovenkaas uit het doosje en leg in het midden van de ovenschaal op de groenten. Leg er de aardappelschijfjes dakpansgewijs rond. Maak een kruisvormige inkeping in de kaas en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Bestrooi de kaas met de grofgehakte hazelnoten en de rozijnen en zet de ovenschaal nog 8 à 10 min. in de oven