Balletjes op Luikse wijze

Balletjes op Luikse wijze

Elke
Voorbereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 gehaktballetjes Colruyt-diepvriesvlees
  • 3 uien
  • 2 el boter
  • 50 g rozijnen
  • 2 dl bier vb. Tempelier
  • 1 el Luikse siroop
  • peper
  • zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Laat de balletjes oppervlakkig ontdooien
  • Snij de uien in maantjes

Bereiding

  • Smelt de boter in een brede pan en bak de balletjes op een matig vuur goudbruin aan alle kanten. Haal ze uit de pan.
  • Doe er de uimaantjes in en laat zachtjes kleuren. Voeg de rozijnen, de Luikse siroop en het bier toe. Roer goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
  • Schik de balletjes erop en laat afgedekt nog 20 minuten zachtjes garen. Roer af en toe.

Afwerking

  • Serveer de balletjes met de saus, groene boontjes en natuuraardappelen of frietjes en salade.

Begeleidende dranken

  • Domaine du Colombier Chusclan A.C. Côtes du Rhône Villages
  • Tempelier

Notities

Voedingswaarde per persoon:
448 kcal
24,6 g eiwitten
21,0 g koolhydraten
27,2 g vetten