Balletjes op Luikse wijze
Ingrediënten
- 8 gehaktballetjes Colruyt-diepvriesvlees
- 3 uien
- 2 el boter
- 50 g rozijnen
- 2 dl bier vb. Tempelier
- 1 el Luikse siroop
- peper
- zout
Instructies
Voorbereiding
- Laat de balletjes oppervlakkig ontdooien
- Snij de uien in maantjes
Bereiding
- Smelt de boter in een brede pan en bak de balletjes op een matig vuur goudbruin aan alle kanten. Haal ze uit de pan.
- Doe er de uimaantjes in en laat zachtjes kleuren. Voeg de rozijnen, de Luikse siroop en het bier toe. Roer goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
- Schik de balletjes erop en laat afgedekt nog 20 minuten zachtjes garen. Roer af en toe.
Afwerking
- Serveer de balletjes met de saus, groene boontjes en natuuraardappelen of frietjes en salade.
Notities
Voedingswaarde per persoon:
448 kcal
24,6 g eiwitten
21,0 g koolhydraten
27,2 g vetten
24,6 g eiwitten
21,0 g koolhydraten
27,2 g vetten