Deze Mediterrane pizza met rode ui, paprika, munt, olijven en friszure feta staat sneller op tafel dan een bezorgpizza.
Griekse Pizza
Ingrediënten
- 400 g Gehakt
- 2 rode paprika
- 1 groene punt paprika
- 6 takjes munt
- 5 teentjes knoflook
- blik ontpitte olijven
- 200 g feta
- 2 kl gedroogde oregano
- 4 el olijfolie
- 1 brik pizza a casa saus (colruyt)
- 2 kant-en-klaar pizzadeeg
- 1 rode ui
Instructies
- Verwarm de BBQ op meer dan 200gr C en maak klaar voor indirect bakken
- Bestrooi het deeg met bloem en bak aan 1 kant gedurende 2 min
- Bak intussen het knoflook 1/2 min. in 2 eetl. olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak 6 min. Maak los met een vork.
- Snipper ondertussen de munt heel fijn. Kruid het gehakt met peper en zout en meng met de fijngesnipperde munt en 1 koffiel. oregano.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes. Snij de olijven in 2 en snij de rode ui in fijne halve maantjes.
- Verdeel de pizza saus over de pizzabodems. Schep er het gehakt over. Leg er de paprikareepjes straalsgewijs op. Versier met de olijven, ui en verkruimel er de fetakaas over.
- Bak de pizza in de hete bbq gedurende 4 minuten.