Spirelli met geitenkaas, spek en champignons

Spirelli met geitenkaas, spek en champignons

Elke
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g spirelli Benito
  • 200 g gerookt spek in blokjes
  • 500 g champignons
  • 3 lente-uitjes
  • 1 sjalot
  • 150 g geitenkaas
  • 1 dl room lichte
  • 2 takjes peterselie vers
  • 10 takjes tijm vers
  • 1 mespunt cayennepeper Topaz
  • 1 kl paprika Topaz
  • peper
  • zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • - Snij de champignons in stukjes - Hak de sjalot fijn - Snipper de lente-uitjes fijn - Snipper de peterselie fijn - Rits de tijm van de steeltjes

Bereiding

  • Bak de spekblokjes gedurende 3 minuten zonder vetstof in een pan met anti-aanbaklaag.
  • Haal de spekblokjes uit de pan en bak de sjalot 1 minuut al roerend. Voeg de champignons toe en bak ze gedurende 5 minuten. Roer af en toe om.
  • Voeg de lichte room, de paprika, de cayennepeper en de verse tijm toe en laat 2 minuten sudderen. Meng de spekblokjes onder de saus en kruid met peper en zout.
  • Meng de champignonsaus met de fijngesnipperde lente-uitjes. Schep er de geitenkaas door.
  • Kook intussen de pasta gedurende 9 minuten in 5l lichtjes gezouten kokend water. Giet af en laat uitlekken. Meng de pasta onder de saus.

Afwerking

  • Verdeel de pasta over de borden en strooi er wat fijngesnipperde peterselie over.

Notities

Voedingswaarde per persoon:
727 kcal
32,8 g eiwitten
92,2 g koolhydraten
25,2 g vetten