Spirelli met geitenkaas, spek en champignons
Ingrediënten
- 500 g spirelli Benito
- 200 g gerookt spek in blokjes
- 500 g champignons
- 3 lente-uitjes
- 1 sjalot
- 150 g geitenkaas
- 1 dl room lichte
- 2 takjes peterselie vers
- 10 takjes tijm vers
- 1 mespunt cayennepeper Topaz
- 1 kl paprika Topaz
- peper
- zout
Instructies
Voorbereiding
- - Snij de champignons in stukjes - Hak de sjalot fijn - Snipper de lente-uitjes fijn - Snipper de peterselie fijn - Rits de tijm van de steeltjes
Bereiding
- Bak de spekblokjes gedurende 3 minuten zonder vetstof in een pan met anti-aanbaklaag.
- Haal de spekblokjes uit de pan en bak de sjalot 1 minuut al roerend. Voeg de champignons toe en bak ze gedurende 5 minuten. Roer af en toe om.
- Voeg de lichte room, de paprika, de cayennepeper en de verse tijm toe en laat 2 minuten sudderen. Meng de spekblokjes onder de saus en kruid met peper en zout.
- Meng de champignonsaus met de fijngesnipperde lente-uitjes. Schep er de geitenkaas door.
- Kook intussen de pasta gedurende 9 minuten in 5l lichtjes gezouten kokend water. Giet af en laat uitlekken. Meng de pasta onder de saus.
Afwerking
- Verdeel de pasta over de borden en strooi er wat fijngesnipperde peterselie over.
Notities
Voedingswaarde per persoon:
727 kcal
32,8 g eiwitten
92,2 g koolhydraten
25,2 g vetten
32,8 g eiwitten
92,2 g koolhydraten
25,2 g vetten