Kotelet en penne met bloemkool in waterkerscoulis

Kotelet en penne met bloemkool in waterkerscoulis

Lisa Wouters
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdschotel, Main, Main Course
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 koteletten zonder been
  • 1 bloemkool
  • 1 bosje waterkers
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 takjes verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g penne
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Pluk de blaadjes van de waterkers en mix samen met de basilicumblaadjes, 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. water, het citroensap en het teentje knoflook tot een gladde saus.
  • Snij de bloemkool in kleine roosjes.

Bereiding

  • Kook de penne en de bloemkool 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  • Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de koteletten 5 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.
  • Meng de waterkerscoulis onder de penne en de bloemkool.

Afwerking

  • Snij de koteletten in schuine sneetjes en serveer met de pasta.

Notities

Tip
Baby eet mee
Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter
Bereiding (15 min.)
1 Snij 100 g bloemkool in kleine roosjes.
2 Kook 30 g penne samen met de bloemkool, 30 g kotelet en 1 takje verse peterselie 12 min. in water.
3 Giet af, meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en mix tot een gladde puree.
Trefwoord bloemkool, pasta