Zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika

Zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika

Lisa Wouters
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdschotel
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 potten gegrilde rode paprika
  • 185 g rode pesto
  • 250 g ricotta
  • 2 courgettes
  • 250 g lasagnebladen
  • 30 g pijnboompitten
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de gegrilde paprika’s inclusief 4 eetlepels van het sap uit de potten in de keukenmachine. Voeg de pesto toe en ¾ van de ricotta. Roer dit door tot je een soort grove pesto hebt.
  • Snijd de courgettes in plakjes.
  • Giet ¼ van de paprikasaus in de ovenschaal. Verdeel dan ¼ van de lasagnebladen erover. Dan 1/3 van de courgetteplakjes. Verdeel daarover weer ¼ van de saus, ¼ van de lasagnebladen en 1/3 van de courgetteplakjes. Dan weer ¼ van de saus, ¼ van de bladen en 1/3 van de courgetteplakjes. Eindig met het laatste kwart van de lasagnebladen en het laatste kwart van de saus.
  • Verdeel als laatste de rest van de ricotta over de laatste laag saus en mix dat een klein beetje met elkaar. Zet de schaal dan in de oven en bak in 20-25 minuten gaar.
  • Verdeel voor het serveren de pijnboompitjes over de zomerse lasagne.
Trefwoord courgette, lasagne