Mexicaanse tortillaschotel

Mexicaanse tortillaschotel

Lisa Wouters
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g gehakt rund + varken
  • 1 avocado
  • 1 plantje koriander
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g geraspte emmentaler
  • 4 el zure room
  • 4 tortilla's
  • 400 g tomatenstukjes
  • 160 g rode kidneybonen
  • 150 g maïs
  • 2 el bloem
  • 2 el olijfoolie
  • 35 g Mexicaanse chili (kruidenmix)
  • zwarte peper

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snij de tortilla’s in repen van ± 2 cm breed.
  • Snipper de rode ui en het knoflook fijn.
  • Snipper de koriander fijn.
  • Spoel de maïs en de kidneybonen onder koud water en laat uitlekken.

Bereiding

  • Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote, ovenbestendige pan en bak het gehakt goudbruin. Maak los met een vork en kruid met zwarte peper. Haal uit de pan.
  • Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui en het knoflook glazig. Bestrooi met de kruidenmix en de bloem en bak even al roerend.
  • Overgiet met de tomatenstukjes. Vul het blik met water en giet ook in de pan. Roer goed en laat 5 min. sudderen op een hoog vuur.
  • Roer er het gehakt, de maïs en de kidneybonen onder. Duw de tortillaslierten in de saus en bestrooi met de kaas.
  • Zet de pan 3 à 4 min. onder de ovengrill.
  • Snij intussen het vruchtvlees van de avocado in plakjes.

Afwerking

  • Verdeel de avocado over de pan en lepel er de zure room over. Werk af met de koriander.

Notities

Als alternatief kan je ook de mix maken zonder de tortilla’s en daar de tortilla’s mee opvullen.
Trefwoord Tortilla