Vulkaanpatatten

Vulkaanpatatten

Lisa Wouters
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 2 vulkanen

Ingrediënten
  

  • 2 aardappelen in schil
  • Red leicester of chester kaas
  • 6 plakken spek
  • 100 ml zure room
  • 50 ml Hete saus vb tabasco
  • lente-uitjes
  • barbecue-saus

Instructies
 

  • Wikkel de aardappelen in zilverpapier en zet ze 25 minuten in een oven van 220°C
  • Laat de aardappelen even afkoelen. Pak ze uit en snij de boven- en onderkant er af.
  • Hol de aardappelen uit maar zorg dat er beneden nog wat overblijft en vul ze met kaas. Zorg dat de kaas er langs boven ongeveer 1cm uitsteekt.
  • Wikkel 3 plakken spek rond de aardappel en steek er een paar tandenstokers in om het spek op zijn plaats te houden.
  • Zet de aardappelen rechtop op de ovenschaal en steek ze weer in de oven voor 30 minuten. Dit keer hoeft de oven slechts 200°C te zijn.
  • Glazuur de vulkanen met barbeque-saus en zet nog eens 10 minuten in de oven.
  • Meng de zure room en hete saus samen en plaats het bovenop de vulkanen. Werk af met lente-uitjes.
  • Zorg dat je jezelf niet verbrandt!! 😉