Vulkaanpatatten
Ingrediënten
- 2 aardappelen in schil
- Red leicester of chester kaas
- 6 plakken spek
- 100 ml zure room
- 50 ml Hete saus vb tabasco
- lente-uitjes
- barbecue-saus
Instructies
- Wikkel de aardappelen in zilverpapier en zet ze 25 minuten in een oven van 220°C
- Laat de aardappelen even afkoelen. Pak ze uit en snij de boven- en onderkant er af.
- Hol de aardappelen uit maar zorg dat er beneden nog wat overblijft en vul ze met kaas. Zorg dat de kaas er langs boven ongeveer 1cm uitsteekt.
- Wikkel 3 plakken spek rond de aardappel en steek er een paar tandenstokers in om het spek op zijn plaats te houden.
- Zet de aardappelen rechtop op de ovenschaal en steek ze weer in de oven voor 30 minuten. Dit keer hoeft de oven slechts 200°C te zijn.
- Glazuur de vulkanen met barbeque-saus en zet nog eens 10 minuten in de oven.
- Meng de zure room en hete saus samen en plaats het bovenop de vulkanen. Werk af met lente-uitjes.
- Zorg dat je jezelf niet verbrandt!! 😉