Veggieballetjes met spinaziegnocchi, en peterselie-basilicumpesto
Ingrediënten
- 400 g vegetarische balletjes
- 800 g verse spinazie
- 0.5 plantje basilicum
- 0.33 bosje peterselie vers
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 g aardappelgnocchi
- 1 dl extra lichte room 7% V.G.
- 50 g pijnboompitten
- 6 eetlepels olijfolie
- nootmuskaat
- peper & zout
Instructies
Voorbereiding
- Snipper de ui fijn.
- Hak de peterselie en het basilicum grof. Mix samen met de pijnboompitten, het gepelde knoflookteentje en 4 eetl. olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.
Bereiding
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 à 2 min. Roer er de spinazie onder en laat ± 5 min. slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de vegetarische balletjes ± 5 min. aan alle kanten goudbruin.
- Kook intussen de gnocchi 2 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er de spinazie, de pesto en de room onder.
Notities
DRANKENSUGGESTIE
Bier
- Floreffe Blond
- Blond abdijbier
- Salento I.G.T.
- Negroamaro Rosato
- Piana del Sole