Veggieballetjes met spinaziegnocchi, en peterselie-basilicumpesto

Veggieballetjes met spinaziegnocchi, en peterselie-basilicumpesto

Lisa Wouters
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdschotel, Main, Main Course
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 676 kcal

Ingrediënten
  

  • 400 g vegetarische balletjes
  • 800 g verse spinazie
  • 0.5 plantje basilicum
  • 0.33 bosje peterselie vers
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g aardappelgnocchi
  • 1 dl extra lichte room 7% V.G.
  • 50 g pijnboompitten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper & zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snipper de ui fijn.
  • Hak de peterselie en het basilicum grof. Mix samen met de pijnboompitten, het gepelde knoflookteentje en 4 eetl. olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.

Bereiding

  • Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 à 2 min. Roer er de spinazie onder en laat ± 5 min. slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de vegetarische balletjes ± 5 min. aan alle kanten goudbruin.
  • Kook intussen de gnocchi 2 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er de spinazie, de pesto en de room onder.

Notities

DRANKENSUGGESTIE
Bier
  • Floreffe Blond
  • Blond abdijbier
 
Wijn
  • Salento I.G.T.
  • Negroamaro Rosato
  • Piana del Sole
Trefwoord gnocchi