Groentepannetje met peulen en kippenblokjes

Groentepannetje met peulen en kippenblokjes

Een lekker en snel klaar groenteschotel
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Belgisch
Porties 4 personen
calorieën 429 kcal

Ingrediënten
  

  • 500 g kippenblokje natuur
  • 400 g verse spinazie
  • 250 g peulen
  • 100 g snoeptomaatjes
  • 600 g krielaardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el pesto napolitana
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snipper de ui en het knoflook fijn.
  • Snij de snoeptomaatjes in 2.

Bereiding

  • Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 3 min. de peultjes toe. Giet af en snij eventueel de krieltjes in 2.
  • Verhit intussen de olijfolie in een hoge braadpan en bak de ui en het knoflook 1 min. Voeg de kippenblokjes toe en bak 2 à 3 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de halve krieltjes, de peultjes en de spinazie toe en laat 5 à 10 min. mee garen. Roer er de pesto en de snoeptomaatjes onder.