Tomaten-avocado-bruschetta

Tomaten-avocado-bruschetta

Lisa Wouters
Voorbereidingstijd 13 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 sneden brood boerenbrood
  • 1 a 2 teentjes look
  • 1 ui rood, klein
  • 1 hand peterselie blad
  • 4 tomaten
  • 1 citroen
  • 1 avocado
  • zout grof
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Zet de oven op 250°C op de grillfunctie. Halveer de sneden brood en leg ze klaar op een bakplaat. Pel en halveer de lookteentjes en leg ze opzij. Pel de ui en hak zeer fijn. Was de peterselie, verwijder de blaadjes en hak die ook zeer fijn. Was tot slot je tomaten, verwijder het hart en snij ze in.
  • Leg de tomaten in kokend water tot het vel loslaat. Laat afkoelen, pel en hak fijn. Spoel intussen de citroen onder heet water, dep droog en rasp wat van de schil af. Halveer, pers uit en zet het sap opzij. Schil de avocado, verwijder de pit, snij het vruchtvlees fijn en giet er het citroensap overheen. ! Je oven is warm: Stop je boterhammen in de oven en laat 2 minuten aan elke kant roosteren.
  • Haal je boterhammen uit de oven en smeer ze in met de look. Meng nu al je fijngehakte ingrediënten door elkaar in een kom en kruid met peper en zout. Druppel wat olijfolie over je boterhammen, verdeel je groentemengsel over de verschllende bruschetta's en zet nog eventjes onder de grill.