Pizza met gehaktballetjes en salami
Ingrediënten
- 4 rollen pizzadeeg kant-en-klaar pizzadeeg
- 4 el ketchup
- 1 el tomatenpuree
- 2 el olijfolie
- 1 tl pizzakruiden
- 125 g salami
- 200 g kaas geraspte kaas
- 1 handvol peterselie bladpeterselie
- 1 teen look
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 1 tl mosterd
- 1 tl tijm
- peper
- zout
- 400 g gehakt gemengd gehakt
- 30 g boter
Instructies
- Maak de gehaktballetjes: pel de look en hak die fijn. Voeg die daarna samen met het ei, het paneermeel, de mosterd, de tijm, de peper en het zout bij het gehakt. Meng en rol kleine halletjes. Bak de balletjes goudbruin in een pan met boter.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Ontrol het pizzadeeg en leg het op een bakplaat met bakpapier.
- Meng de ketchup met de tomatenpuree, de olijfolie en de kruiden. Besmeer de pizzabodems ermee.
- Werk af met de gehaktballetjes, de salami en de kaas.
- Bak de pizza's gedurende 15 min. in de oven. Versier met enkele blaadjes bladpeterselie.