Pel de ui en snij hem in de lengterichting doormidden. Verwijder de uiteinden. Snij de ui in fijne ringen en leg die in een diepe schotel, zoals bijvoorbeeld een glazen taartvorm.
Voeg de andere ingrediënten voor de marinade toe en roer goed zodat het zout en de suiker volledig oplossen.
Laat ongeveer 3 uur op kamertemperatuur staan en roer af en toe nog een keer om.
Laat de steaks 20 tot 30 minuten rusten op kamertemperatuur alvorens ze te grillen. Bestrijk de steaks aan beide zijden licht met wat olie.
Meng in een kom het paprikapoeder, de bruine suiker, het zout en de peper, en breng dit mengsel vervolgens op beide zijden van de met olie ingestreken steaks aan.
Laat de steaks 15 tot 30 min staan op kamertemperatuur voor het grillen
Grill de steaks op de directe grillmethode (230°C à 285°C) op de barbecue onder gesloten deksel - 6 tot 8 minuten voor medium - en draai één keer om (als het vuur te hard gaat, kunt u de steaks tijdelijk verplaatsen en ze verder indirect grillen).
Haal de steaks van de barbecue en laat 3 tot 5 minuten rusten. Mix de uien. Serveer de steaks met de gemarineerde ui.