Scampi’s met witloof en appeltjes
Ingrediënten
- 600 g grote ongepelde rauwe scampi’s (diepvries)
- 4 stronken witloof
- 1 bosje lente-uitje
- 1 appel jonagold
- 1 citroen enkel het sap
- 1 voorgebakken wit stokbroodje
- 1 eetl rietsuiker
- 1 koffiel suiker
- 1 eetl arachideolie
- 1 koffiel marjolein gedroogd
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 mespunt kaneel
- peper en zout
Instructies
Voorbereiding
- Pel de diepgevroren scampi’s (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
- Meng 2 eetl. citroensap met de rietsuiker, de marjolein, de cayennepeper en het kaneel. Doe dit zeker 10 min. voor gebruik, zodat de suiker goed oplost.
- Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in stukjes van 1 cm breed. Besprenkel met 1 eetl. citroensap.
- Snij de ongeschilde appel eerst in 4 en daarna in partjes van ± 1 cm. Besprenkel met de rest van het citroensap.
- Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding
- Bak het stokbroodje in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).
- Verhit ondertussen de arachideolie in een wok. Voeg de scampi’s toe en roerbak 2 min. Kruid met peper en zout en haal de scampi’s uit de wok.
- Doe de appelschijfjes en het witloof in de wok. Strooi er de kristalsuiker over en roerbak 3 min.
- Meng er het gekruide citroensap onder en voeg de scampi’s toe. Roerbak 2 min.
- Voeg tot slot de lente-uitjes toe.