Salade van pastaschelpjes met rucola-pesto

Salade van pastaschelpjes met rucola-pesto

Elke
Voorbereidingstijd 21 minuten
Totale tijd 21 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g pasta kort, gebogen (schelpjes)
  • 200 g spekreepjes gezouten
  • 125 g radijsjes
  • 0,5 komkommer
  • 2 tomaten
  • 60 g rucola
  • 1 teen knoflook
  • 15 cl olijfolie
  • 0,5 citroen
  • zout
  • peper
  • 50 g pijnboompitten geroosterd. Of notenmengeling
  • parmezaan geschaafd

Instructies
 

  • Kook de pasta beetgaar in gezouten kokend water. Laat uitlekken en spoel onder koud water. Laat afkoelen.
  • Bak de spekjes in een droge pan zonder vetstof. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in 4. Maak de komkommer schoon , snijd hem dwars door en snijd één helft in de lengte doormidden. Haal de zaden eruit met een koffielepel en snijd de komkommer dan in plakjes. Snijd de tomaten in 4, haal de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • Meng alle groenten, pijnboompitten of noten en de spekblokjes met de pasta.
  • Was de rucola en houd enkele blaadjes apart voor de garnering. Doe in de beker van de mixer het gesnipperde teentje knoflook, de olijfolie, rucola, citroensap, zout en peper. Mix tot een gladde saus.
  • Meng deze pesto onder de pasta, schep goed door elkaar en zet koud weg tot het opdienen.