Risoni met mozzarella en pancetta

Risoni met mozzarella en pancetta

Elke
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • kip in blokjes
  • rucola
  • 100 g pancetta
  • 250 g kerstomaten
  • 1 plant basilicum
  • 150 g mozzarella balletjes
  • 4 el pesto groen
  • 300 g risoni
  • 50 g pijnboompitten
  • zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Laat de mozzarellabolletjes uitlekken en dep droog. Snij in 2
  • Snij de kerstomaten in 2.
  • Pluk de blaadjes van het basilicumplantje.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  • Kook de risoni gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  • Rooster intussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  • Leg de pancetta op een bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 7 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en breek in stukjes. Bak de kippenblokjes in een pan.
  • Meng de pesto onder de risoni en meng er de pancettachips onder.
  • Voeg de kerstomaatjes, de rucola, de mozzarellabolletjes en de basilicumblaadjes toe. Bestrooi met de pijnboompitten.

Notities

Voedingswaarde per persoon:
  • 655 kcal
  • 27,9 g eiwit
  • 35 g vet
  • 56,5 g koolhydraten