Kabeljauw in verrassingspakje op de BBQ

Kabeljauw in verrassingspakje

Elke
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur
Keuken BBQ
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 250 g champignons
  • 2 tomaten (mag iets meer zijn)
  • 1 appel
  • 5 takjes peterselie vers
  • 1 ui middelgroot
  • 4 el room light
  • 2 kl mosterd
  • 4 el paneermeel om het vocht vd kabeljauw op te slorpen
  • 2 kl tijm gedroogd
  • peper
  • zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  • Snij de champignons, de ongeschilde appel en de tomaten in schijfjes.
  • Snij de ui in fijne ringen.
  • Snipper de peterselie fijn.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  • Neem 4 grote vellen aluminiumfolie van ongeveer 30 bij 30 cm. Bestrooi elk vel met 1 eetlepel paneermeel en leg er een stuk kabeljauw op. Bestrijk de bovenkant van elk stuk vis met een halve koffielepel mosterd. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de uiringen en de schijfjes appel, champignon en tomaat over de vis. Kruid met de tijm, peper en zout.
  • Giet 1 eetlepel room over elk pakje en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.
  • Vouw de pakjes goed dicht. Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Afwerking

  • Dien op met tagliatelle of aardappelpuree.

Tip

  • Bij mooi weer kan u dit gerecht op de barbecue klaarmaken. Laat de vis dan wel volledig ontdooien en bak hem ongeveer 30 minuten op een hete barbecue. Gebruik ook 2 vellen aluminiumfolie per pakje. Verwijder na het grillen het buitenste, zwartgeblakerde vel. Het binnenste vel is nog proper.

Notities

Voedingswaarde per pakje:
  • 190 kcal
  • 28,7 g eiwit
  • 3,3 g vet
  • 11,2 g koolhydraten
Begeleidende drank:
  • Pinot Blanc 'Réserve particulière' - A.O.P. Alsace - Wolfberger
  • Viña Sol - Torres - D.O.. Catalunya - Spanje