Kabeljauw in verrassingspakje
Ingrediënten
- 4 kabeljauwhaasjes
- 250 g champignons
- 2 tomaten (mag iets meer zijn)
- 1 appel
- 5 takjes peterselie vers
- 1 ui middelgroot
- 4 el room light
- 2 kl mosterd
- 4 el paneermeel om het vocht vd kabeljauw op te slorpen
- 2 kl tijm gedroogd
- peper
- zout
Instructies
Voorbereiding
- Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Snij de champignons, de ongeschilde appel en de tomaten in schijfjes.
- Snij de ui in fijne ringen.
- Snipper de peterselie fijn.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Neem 4 grote vellen aluminiumfolie van ongeveer 30 bij 30 cm. Bestrooi elk vel met 1 eetlepel paneermeel en leg er een stuk kabeljauw op. Bestrijk de bovenkant van elk stuk vis met een halve koffielepel mosterd. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de uiringen en de schijfjes appel, champignon en tomaat over de vis. Kruid met de tijm, peper en zout.
- Giet 1 eetlepel room over elk pakje en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.
- Vouw de pakjes goed dicht. Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Afwerking
- Dien op met tagliatelle of aardappelpuree.
Tip
- Bij mooi weer kan u dit gerecht op de barbecue klaarmaken. Laat de vis dan wel volledig ontdooien en bak hem ongeveer 30 minuten op een hete barbecue. Gebruik ook 2 vellen aluminiumfolie per pakje. Verwijder na het grillen het buitenste, zwartgeblakerde vel. Het binnenste vel is nog proper.
Notities
Voedingswaarde per pakje:
- 190 kcal
- 28,7 g eiwit
- 3,3 g vet
- 11,2 g koolhydraten
- Pinot Blanc 'Réserve particulière' - A.O.P. Alsace - Wolfberger
- Viña Sol - Torres - D.O.. Catalunya - Spanje