Rijst met groenten en kikkererwten

Rijst met groente en kikkererwten

Elke
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olie
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 kl ras el hanout
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 0,5 blokje groentenbouillon
  • 500 gram broccoli
  • 2 aubergines
  • 6 tomaten
  • 1 blik kikkererwten uitlekgewicht ca. 500 gram

Instructies
 

  • Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  • Fruit de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie zacht.
  • Bak de tomatenpuree en 1 theelepel ras el hanout kort mee.
  • Voeg de rijst toe en bak mee tot alle korrels rood zijn.
  • Schenk er 250 ml water met het stukje bouillontablet bij en kook de rijst hierin in volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Maak de groente schoon.
  • Verdeel de broccoli in roosjes en de geschilde stelen in stukjes.
  • Snijd de aubergine in blokjes en de tomaten in stukjes.
  • Bak de blokjes aubergine met de rest van de ras el hanout in de andere lepel olie zacht.
  • Voeg de broccoli en de tomaten toe met een paar lepels water en stoof de groente net gaar.
  • Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
  • Meng de groente en de kikkererwten door de rijst en warm het geheel goed door.

Notities

Voedingswaarde per persoon:
  • 530 kcal
  • 20 gram eiwit
  • 65 gram koolhydraten
    • waarvan 9 gram suikers
  • 15 gram vet
    • waarvan 2 gram verzadigd vet
  • 20 gram vezels
  • 0,8 gram zout