Rijst met groente en kikkererwten
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 el olie
- 2 el tomatenpuree
- 4 kl ras el hanout
- 200 gram zilvervliesrijst
- 0,5 blokje groentenbouillon
- 500 gram broccoli
- 2 aubergines
- 6 tomaten
- 1 blik kikkererwten uitlekgewicht ca. 500 gram
Instructies
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Fruit de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie zacht.
- Bak de tomatenpuree en 1 theelepel ras el hanout kort mee.
- Voeg de rijst toe en bak mee tot alle korrels rood zijn.
- Schenk er 250 ml water met het stukje bouillontablet bij en kook de rijst hierin in volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Maak de groente schoon.
- Verdeel de broccoli in roosjes en de geschilde stelen in stukjes.
- Snijd de aubergine in blokjes en de tomaten in stukjes.
- Bak de blokjes aubergine met de rest van de ras el hanout in de andere lepel olie zacht.
- Voeg de broccoli en de tomaten toe met een paar lepels water en stoof de groente net gaar.
- Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
- Meng de groente en de kikkererwten door de rijst en warm het geheel goed door.
Notities
Voedingswaarde per persoon:
- 530 kcal
- 20 gram eiwit
- 65 gram koolhydraten
- waarvan 9 gram suikers
- 15 gram vet
- waarvan 2 gram verzadigd vet
- 20 gram vezels
- 0,8 gram zout