Penne met gebakken kip, tomaat en olijven
Ingrediënten
- 500 g kippenblokjes
- 450 g tapastomaten
- 50 g rucola
- 150 g sweet pepper tapenade
- 50 g ontpitte groene olijven
- 2 el halfgedroogde tomaten
- 40 g parmezaan
- 400 g penne
- 1 el olijfolie
- peper
- zout
Instructies
Voorbereiding
- Snij de tapastomaten in de lengte in 4.
- Snij de olijven in ringetjes.
- Snij de halfgedroogde tomaten in 2.
- Rasp de parmezaan fijn.
Bereiding
- Kook de penne gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes 5 min. Kruid met peper en zout.
- Meng de penne met de olijven, de halfgedroogde tomaten, de tapastomaten en de kippenblokjes. Roer er de tapenade onder en laat nog even opwarmen op het vuur.
- Meng de rucola net voor het serveren onder de penne.
Afwerking
- Verdeel over de borden en bestrooi met de parmezaan.
Notities
Voedingswaarde per persoon
- 674 kcal
- 78.6 g koolhydraten
- 48 g eiwitten
- 17.8 g vetten