Penne met gebakken kip, tomaat en olijven

Penne met gebakken kip, tomaat en olijven

Elke
Voorbereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g kippenblokjes
  • 450 g tapastomaten
  • 50 g rucola
  • 150 g sweet pepper tapenade
  • 50 g ontpitte groene olijven
  • 2 el halfgedroogde tomaten
  • 40 g parmezaan
  • 400 g penne
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snij de tapastomaten in de lengte in 4.
  • Snij de olijven in ringetjes.
  • Snij de halfgedroogde tomaten in 2.
  • Rasp de parmezaan fijn.

Bereiding

  • Kook de penne gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  • Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes 5 min. Kruid met peper en zout.
  • Meng de penne met de olijven, de halfgedroogde tomaten, de tapastomaten en de kippenblokjes. Roer er de tapenade onder en laat nog even opwarmen op het vuur.
  • Meng de rucola net voor het serveren onder de penne.

Afwerking

  • Verdeel over de borden en bestrooi met de parmezaan.

Notities

Voedingswaarde per persoon

  • 674 kcal
  • 78.6 g koolhydraten
  • 48 g eiwitten
  • 17.8 g vetten