Pasta met sperziebonen, erwten en spekreepjes
Ingrediënten
- 500 g pasta fettuccine
- 400 g sperziebonen
- 340 g doperwten
- 200 g gerookt spek in sneetjes
- 2 teentjes look
- 2 dl room
- 0,5 dl witte wijn droge
- 1 el frambozenazijn
- 2 el olijfolie
- 1 kl oregano
- peper
- zout
Instructies
Voorbereiding
- Snij de sneetjes gerookt spek in fijne reepjes.
- Laat de erwten uitlekken.
- Pers de knoflookteentjes.
Bereiding
- Doe de 0,5 dl witte wijn in een kookpan en voeg er de geperste knoflook en de spekreepjes aan toe. Laat zo'n 10 minuten koken tot het vocht nagenoeg verdwenen is.
- Kook de diepgevroren sperziebonen gaar gedurende 2 minuten. Voeg de fettuccine toe en laat nog 3 minuten meekoken.
- Voeg bij de spekreepjes 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel frambozenazijn, 1 koffielepel oregano en de room. Laat 2 minuten koken en kruid naar smaak met peper en zout.
- Giet de sperziebonen met de fettuccine af en spoel ze even af onder koud stromend water. Laat even uitlekken en meng alles onder de saus.
- Voeg de erwten op het laatst toe en dien onmiddellijk op.