Papillot van kabeljauw met paprika en tomaten
Ingrediënten
- 4 kabeljauwfilets
- 400 g tomatenblokjes
- 4 paprika's ontpit en in reepjes
- 1 rode ui in halve ringen
- 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
- 1 rode peper ontpit en fijngehakt
- 1 limoen in schijfjes
- 1 kl citroenzeste
- 100 ml witte wijn droog
- 4 kl olijfolie
- plukje saffraan
- 2 el peterselie fijngehakt
- 2 el basilicum fijngehakt
- peper
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui en de paprika toe en stoof zacht.
- Voeg de knoflook en de chilipeper toe en laat nog 2 minuutjes stoven. Blus dan met de witte wijn.
- Laat de wijn verdampen en voeg dan de tomaten met de saffraan toe. Laat 5 minuten koken op een laag vuurtje. Roer er de peterselie, de basilicum en de citroenzeste door.
- Leg de kabeljauwfilets op 4 stukken bakpapier. Kruid bij met peper en zout en leg er een schijfje limoen op. Verdeel het tomaten-mengsel over de pakketjes vis.
- Vouw de pakketjes toe en leg ze op een bakplaat. Laat 12-15 minuten in de oven bakken.
- Verdeel de vis-pakketjes over de borden en serveer met bijvoorbeeld volwaardige rijst.
Notities
Voedingswaarde per persoon:
- Calorieën 233.23 kcal
- Koolhydraten 9.17 g
- waarvan suikers 6.22 g
- Vet 6.83 g
- waarvan verzadigd vet 0.93 g
- Eiwitten 27.26 g
- Vezels 3.66 g