Papillot van kabeljauw met paprika en tomaten

Papillot van kabeljauw met paprika en tomaten

Elke
Voorbereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kabeljauwfilets
  • 400 g tomatenblokjes
  • 4 paprika's ontpit en in reepjes
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 1 rode peper ontpit en fijngehakt
  • 1 limoen in schijfjes
  • 1 kl citroenzeste
  • 100 ml witte wijn droog
  • 4 kl olijfolie
  • plukje saffraan
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • 2 el basilicum fijngehakt
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui en de paprika toe en stoof zacht.
  • Voeg de knoflook en de chilipeper toe en laat nog 2 minuutjes stoven. Blus dan met de witte wijn.
  • Laat de wijn verdampen en voeg dan de tomaten met de saffraan toe. Laat 5 minuten koken op een laag vuurtje. Roer er de peterselie, de basilicum en de citroenzeste door.
  • Leg de kabeljauwfilets op 4 stukken bakpapier. Kruid bij met peper en zout en leg er een schijfje limoen op. Verdeel het tomaten-mengsel over de pakketjes vis.
  • Vouw de pakketjes toe en leg ze op een bakplaat. Laat 12-15 minuten in de oven bakken.
  • Verdeel de vis-pakketjes over de borden en serveer met bijvoorbeeld volwaardige rijst.

Notities

Voedingswaarde per persoon:
  • Calorieën 233.23 kcal
  • Koolhydraten 9.17 g
    • waarvan suikers 6.22 g
  • Vet 6.83 g
    • waarvan verzadigd vet 0.93 g
  • Eiwitten 27.26 g
  • Vezels 3.66 g