Farfalleslaatje met pancetta, zomergroenten en mozzarella
Ingrediënten
- 100 g pancetta
- 250 g kerstomaten in 3 kleuren
- 1 komkommer
- 1 avocado
- 0,5 limoen
- 3 takjes platte peterselie vers
- 125 g mozzarella bolletjes
- 300 g farfalle
- 2 el pijnboompitten
- 1,5 el olijfolie extra vierge
- zwarte peper
- zout
Instructies
Voorbereiding: 15 min.
- Laat de minimozzarellabolletjes uitlekken.
- Snipper de peterselie fijn.
- Snij de pancetta in reepjes.
- Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2. Schraap er de zaadjes uit met een koffielepel en snij de komkommer in halvemaantjes.
- Snij de kerstomaten in 2.
- Pers de halve limoen.
- Snij de avocado in plakjes. Besprenkel met het limoensap.
Bereiding: 35 min.
- Kook de farfalle gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Meng er de olijfolie onder.
- Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Haal uit de pan.
- Bak de pancetta krokant in dezelfde pan. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Voeg de kerstomaten, de komkommer, de pancetta, de minimozzarellabolletjes en de pijnboompitten toe aan de pasta. Meng alles goed door elkaar.
Afwerking
- Werk af met de plakjes avocado en bestrooi met de peterselie. Kruid met zwarte peper.
Notities
Voedingswaarde per persoon:
- Energie: 605 kcal
- Koolhydraten: 57.5 g
- Eiwitten: 24.8 g
- Vetten: 30.5 g