Kippenborst met basilicumvulling

Kippenborst met basilicumvulling

Lisa Wouters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 handjes spinazie
  • 2 handjes basilicum
  • zout
  • peper
  • 30 g tomaten gedroogd
  • 1 teen look
  • 1 citroen onbehandeld
  • 50 g feta
  • 4 kipfilets
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 100 ml groentenbouillon

Instructies
 

  • Laat de spinazie en basilicum 1 minuut koken in gezouten water. Spoel af onder koud water, knijp droog en hak fijn.
  • Hak de tomaten en de knoflook fijn. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Verbrokkel de feta, meng er de citroenzeste, de knoflook, de tomaten, basilicum en spinazie onder en kruid met peper en zout.
  • Snij nu de kipfilets aan de zijkant in. Vul met het mengsel en prik dicht met tandenstokers. Kruid met peper en zout en bak ze 3à4 minuten in de pan.
  • Blus met het citroensap en de bouillon en laat 10 minuten afgedekt gaar worden op een matig vuurtje.
  • Neem de kipfilets uit de pan. Roer de boter onder de saus en breng op smaak met peper en zout. Verwijder de tandenstokers en snij de kipfilets in schijven. Druppel de saus erover en dien op.