Kippenblokjes met broccolimix in mosterdsaus
Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- 100 g spekblokjes
- 500 g broccolimix diepvries Ringis
- 2 el arachideolie
- 1 el mosterd
- 1,5 dl kippenbouillon 1 blokje opgelost in 1,5l heet water
- 1,5 dl witte wijn droog
- maïzena express
- snuif tijm
Instructies
Voorbereiding
- Laat de kipfilets oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes.
Bereiding
- Verhit de olie in een braadpan of in de wok. Doe er de blokjes kip in en laat goudbruin kleuren. Voeg de blokjes gerookt spek toe en laat even meebakken.
- Kruid met een snuif tijm. Doe er de diepgevroren broccolimix en de mosterd bij, roer om en giet er de witte wijn en de kippenbouillon bij. Dek af en laat 10 minuten sudderen.
- Bind met maïzena expres.
Afwerking
- Serveer met pasta of rijst.
Notities
Begeleidende wijn:
Een pittige droge rosé zoals Chateau Boucabelle A.C. Côtes de Provence