Italiaanse ovenschotel
Ingrediënten
- 6 aardappelen groot, vastkokend
- 4 tomaten
- 2 paprika's geel
- 2 aubergines
- 4 bollen mozzarella
- 1 bussel basilicum
- broodkruimels
- olijfolie
- peper
- zout
- Italiaanse kruidenmix
Instructies
- Was de ongeschilde aardappelen, de tomaten de aubergines en de paprika's en snijd ze in schijfjes. Hak de basilicum fijn en snijd de mozzarella in plakjes.
- Vet een ovenschaal in. Leg daar in verschillende laagjes aardappelen, mozzarella en groenten. Breng elke laag op smaak met peper en zout en fijngesneden basilicum.
- Bestrooi de bovenste laag met broodkruimels en besprenkel met olijfolie.
- Zet de schaal in de oven op 180°C en laat het gerecht bakken gedurende ongeveer 90 minuten. Prik af en toe eens in de aardappelen om te kijken of ze al gaar zijn.
Notities
Tip: lekker met zalm of zeebaars