Havermoutpannenkoeken

Havermoutpannenkoeken

Elke
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 25 g havermout
  • 75 ml melk halfvol
  • 1 ei
  • 30 g suiker of zoetstof, hoeveelheid dan aanpassen

Instructies
 

  • Mix alle ingrediënten tot een glad, vloeibaar beslag.
  • Zet een koekenpan op het vuur en doe er wat vetstof in.
  • Schep net genoeg van het beslag zodat de bodem van je koekenpan gevuld is. Je wil dunne pannenkoeken bekomen.
  • Omdat dit beslag zo vloeibaar is, moet je heel voorzichtig zijn wanneer je de pannenkoeken omdraait. Zet het vuur wat lager zodat de pannenkoek niet aanbrandt en draai hem voorzichtig om met een spatel.
  • Serveer de pannenkoeken met wat confituur, vers fruit,…

Notities

246 kcal per persoon
Suiker vervangen door tagatose: 153 kcal per persoon