Gewone eierpasta
Ingrediënten
- 4 eieren groot, 205 ml
- 1 grote el water 15 ml
- 3,5 kopjes meel gezeefd, universeel, 440 g
- 1/2 tl zout 2 ml
Instructies
Bereiding
- Doe de eieren, het water, het meel en het zout in de mixerkom. Bevestig de kom en de platte menghaak. Schuif naar snelheid 2 en mix gedurende 30 seconden.
- Vervang de platte menghaak door de deeghaak. Schuif naar snelheid 2 en kneed gedurende 2 minuten. Haal het deeg uit de kom en kneed het gedurende 1 tot 2 minuten met de hand. Laat het gedurende 20 minuten rusten.
- Verdeel het deeg in 4 stukken vooraleer u het met het pastavellenrollerhulpstuk bewerkt.
Koken
- Voeg twee theelepels zout en 1 grote eetlepel olie (optioneel) toe aan 5,8 l kokend water. Voeg geleidelijk aan de pasta toe en laat alles koken tot de pasta “al dente” is of beetgaar.
- De pasta drijft bovenaan het water terwijl hij kookt; roer daarom regelmatig in de kookpot om de pasta gelijkmatig te laten koken. Laat vervolgens uitlekken in een vergiet.