Gevulde pompoen met mozzarella

Gevulde pompoen met mozzarella

Elke
Voorbereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pompoen
  • 1 kl peper
  • 1 kl zout
  • 1 el olijfolie
  • 5 stuks basilicum
  • 250 g pomodori tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g mozzarella
  • 20 g pijnboompitten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Was de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de pitten
  • Leg de 2 helften op een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, strooi er wat peper en zout overheen
  • Plaats de pompoenhelften 25 minuten in de oven
  • Snijd de tomaten in blokjes  en verwarm ze in een pannetje op laag vuur
  • Snijd de knoflook en de basilicumblaadjes fijn en voeg ze toe aan de tomaten, voeg ook wat peper en zout  toe
  • Laat de vulling pruttelen totdat  de pompoen 25 minuten in de oven heeft gestaan
  • Snijd ondertussen de mozzarella in plakken
  • Schenk de tomatenvulling in de pompoenhelften, dek af met de plakken mozzarella en strooi de pijnboompitten er overheen
  • Plaats de gevulde pompoen nog 15 minuten in de oven

Notities

20161111_174505 20161111_175221 20161111_175255 20161111_175310 20161111_181036 20161111_183943 20161111_184210 20161111_190158 20161111_190208