Gevulde en gegrilde zoete aardappel
Ingrediënten
- 8 zoete aardappelen
- 30 g boter
- peper
- zout
- 300 g zure room
- 100 g room
Vulling 1
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- olijfolie
- 250 g snijbiet
- nootmuskaat
Vulling 2
- 250 g tomaten gemengde tomaten
- 1 ui rode ui
- 1 groene peper
- 1 rode puntpaprika
- 1 avocado
- 3 el olijfolie
- 3 el wittewijnazijn
- 0,5 citroen sap van een halve citroen
- 0,5 tl honing
- 0,5 tl mosterd
- peper
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen en dep ze droog. Smeer de aardappelen in met boter. Kruid af met peper en zout. Wikkel elke aardappel in aluminiumfolie. Bak gedurende 30 tot 40 min. gaar.
Vulling 1
- Pel de sjalot en de look en hak fijn. Bak aan in olijfolie. Spoel de snijbiet en snij in reepjes van 2 cm. Bak 2 tot 3 min. mee. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Vulling 2
- Spoel de tomaten en snij in partjes. Pel de ui en snij in reepjes. Spoel de peper en snij in ringen. Spoel de paprika en snij in stukken. Halveer de avocado en snij in blokjes.
Verder
- Meng alle ingrediënten voor de dressing: olie, azijn, citroensap, honing, mosterd, peper en zout. Meng de dressing onder de groenten van de tweede vulling.
- Open de aluminiumfolie rond de aardappelen en gril ze nog 10 min. Snij elke aardappel (bijna) middendoor.
- Meng de zure room met de room. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel vulling 1 over vier aardappelen en vulling 2 over de andere vier. Serveer de room apart. TIP: ook heerlijk met een stukje gegrilde vis 'on the side'.