Galettes met champignons en spinazie

Galettes met champignons en spinazie

Galettes met champignons en spinazie

Elke
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 wraps
  • 8 sneetjes rauwe Italiaanse ham Serrano of Ganda
  • 500 g champignons
  • 400 g verse spinazie
  • 50 g grana padano of Parmezaan, in blok
  • 1 el vetstof
  • 2 el groene pesto
  • zwarte peper
  • zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snij de champignons in plakjes.
  • Rasp de grana padano.
  • Snij de ham in reepjes.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Smelt 1 el vetstof in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons ± 2 min. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg de pesto en de room toe. Kruid goed met zwarte peper en zout. Verwarm op een zacht vuur.
  • Schep een beetje groenten in het midden van elke wrap en verdeel er de rauwe ham en de kaas over. Vouw de 4 randen naar binnen tot een vierkant.
  • Leg de gevulde wraps op een bakplaat met bakpapier en zet 2 à 3 minuten in de voorverwarmde oven.

Afwerking

  • Serveer met een slaatje.

Notities

Tip:
Met de vulling kan u eindeloos variëren. Probeer het eens met geitenkaas of ricotta en andere groenten zoals paprika, tomaat, courgette enz. Of leg een spiegelei boven op elke
pannenkoek.
Voedingswaarde per persoon:
  • Energie: 608 kcal
  • Koolhydraten: 48.7 g
  • Eiwitten: 25 g
  • Vetten: 34.8 g
Drankensuggestie: Floreffe Dubbel Abdijbier La Charmée Manoir du Chardon A.O.P. Saint-Véran