Galettes met champignons en spinazie
Ingrediënten
- 8 wraps
- 8 sneetjes rauwe Italiaanse ham Serrano of Ganda
- 500 g champignons
- 400 g verse spinazie
- 50 g grana padano of Parmezaan, in blok
- 1 el vetstof
- 2 el groene pesto
- zwarte peper
- zout
Instructies
Voorbereiding
- Snij de champignons in plakjes.
- Rasp de grana padano.
- Snij de ham in reepjes.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Smelt 1 el vetstof in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons ± 2 min. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg de pesto en de room toe. Kruid goed met zwarte peper en zout. Verwarm op een zacht vuur.
- Schep een beetje groenten in het midden van elke wrap en verdeel er de rauwe ham en de kaas over. Vouw de 4 randen naar binnen tot een vierkant.
- Leg de gevulde wraps op een bakplaat met bakpapier en zet 2 à 3 minuten in de voorverwarmde oven.
Afwerking
- Serveer met een slaatje.
Notities
Tip:
Met de vulling kan u eindeloos variëren. Probeer het eens met geitenkaas of ricotta en andere groenten zoals paprika, tomaat, courgette enz. Of leg een spiegelei boven op elke
pannenkoek. Voedingswaarde per persoon:
Met de vulling kan u eindeloos variëren. Probeer het eens met geitenkaas of ricotta en andere groenten zoals paprika, tomaat, courgette enz. Of leg een spiegelei boven op elke
pannenkoek. Voedingswaarde per persoon:
- Energie: 608 kcal
- Koolhydraten: 48.7 g
- Eiwitten: 25 g
- Vetten: 34.8 g