Fishcakes

Fishcakes

Lisa Wouters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 aardappelen
  • 400 g schelvis
  • 1/2 l melk
  • 1 ei
  • 1 peper spaans, ontpit
  • 4 lente-uitjes
  • 1 laurier blad
  • 2 takjes tijm
  • citroenschil
  • 1 bosje peterselie
  • limoenschil geraspt
  • olie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar. Leg de vis in een steelpannetje en overgiet met de melk. Voeg het laurierblad, de tijm en de citroenschil toe. Laat 10 min sudderen tot de visfilet uit elkaar valt.
  • Schep de vis uit de melk en laat grondig uitlekken. Pureer de aardappelen en de vis samen. Meng met de rest van de ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
  • Kneed er vervolgens kleine hamburgers van en bak ze aan elke zijde. Serveer met een fris slaatje.