Extra pikante penne (grote macaroni)

Extra pikante penne (grote macaroni)

Extra pikante penne (grote macaroni)

Lisa Wouters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 teentjes look vers
  • 3 peperoncini rode gedroogde Spaanse pepers
  • 1 blik tomaten gehakt, +/-200g
  • 4 tot 5 olijven klein, zwart
  • 2 tot 3 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 500 g penne rigate
  • 1 hand pecorino geraspt, harde Italiaanse kaas gemaakt van schapenmelk

Instructies
 

  • Verwarm langzaam een beetje olijfolie in een antiaanbakpan.
  • Voeg de teentjes knoflook toe en bak deze in de hete olijfolie.
  • Voeg de gehakte tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer 3 hele gedroogde Spaanse pepers in de saus en voeg vervolgens de olijven toe.
  • Laat het mengsel ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen.
  • Kook ondertussen de pasta in zout water totdat deze beetgaar is.
  • Laat de pasta uitlekken en voeg deze onmiddellijk aan de hete saus toe. Serveer met geraspte pecorino.