Extra pikante penne (grote macaroni)
Ingrediënten
- 2 teentjes look vers
- 3 peperoncini rode gedroogde Spaanse pepers
- 1 blik tomaten gehakt, +/-200g
- 4 tot 5 olijven klein, zwart
- 2 tot 3 el olijfolie
- peper
- zout
- 500 g penne rigate
- 1 hand pecorino geraspt, harde Italiaanse kaas gemaakt van schapenmelk
Instructies
- Verwarm langzaam een beetje olijfolie in een antiaanbakpan.
- Voeg de teentjes knoflook toe en bak deze in de hete olijfolie.
- Voeg de gehakte tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Roer 3 hele gedroogde Spaanse pepers in de saus en voeg vervolgens de olijven toe.
- Laat het mengsel ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen.
- Kook ondertussen de pasta in zout water totdat deze beetgaar is.
- Laat de pasta uitlekken en voeg deze onmiddellijk aan de hete saus toe. Serveer met geraspte pecorino.