Everzwijn met gebakken herfstgroenten en aardappelgratin
Equipment
- Combinatie stoomoven
Ingrediënten
- 600 g everzwijngebraad
- 200 g zilveruitjes
- 500 g knolselder blokjes diepvries
- 500 g pompoen blokjes diepvries
- 2 takjes rozemarijn
- 1 el boter
- 4 dl wildfond
- 2 el ardense uienkonfijt
- 3 el olijfolie
- 4 jeneverbessen
- 2 blaadjes laurier
- peper en zout
Instructies
- Volg de bereidingen voor de aardappelgratin : https://koken.one-life-live-it.be/aardappelgratin/
- Smelt boter in een braadpan op een heet vuur en schroei all kanten van het gebraad dicht.
- Kruid met peper en zout en leg in een ovenschaal
- Voeg de jenverbessen en laurierblaadjes toe en overgiet met 2dl wildfond
- Plaats samen met de aardappelgratin in de oven op de bakrooster en stel in op combinatiegaren, boven- onderwarmte, 175 °C , 95% vocht en stel in op 60 min.
- Verhit de olijfolie in een kookpot en bak ze lichtbruin.
- Voeg de pompoen, knolselder en takjes rozemarijn toe.
- Bak nog een 10-tal min en kruid met peper en zout.
- Haal het gebraad 10 min eerder uit de oven en laat overdekt rusten op een snijplank
- Voeg de rest van de wildfond toe in de ovenschaal. Schraap de braadresten los, roer de uienkonfijt onder en kruid met peper en zout.
- Snij het gebraad in sneetjes en verdeel samen met de groenten en gratin over de borden. Lepel er wat saus over.
Aardappelgratin
Equipment
- Combinatie stoomoven
Ingrediënten
- 1 kg bloemige aardappelen geschild en in schijfjes van 3mm
- 1 teentje knoflook gepeld en gehalveerd
- boter
- 200 g geraspte kaas
- peper en zout
- nootmuskaat
- 100 ml room
Instructies
- Strijk een ovenschaal in met de knoflook en vet daarna in met boter
- Schik de aardappelschijfjes en de helft van de kaas in laagjes in de ovenschaal.
- Kruid rijkelijk met peper, zout en nootmuskaat
- Giet de room eroverheen en bestrooi met de rest van de kaas
- Plaats de ovenschaal op de bakrooster en stel in op combinatiegaren, boven- onderwarmte, 175 °C , 95% vocht en stel in op 60 min.