Cordon bleu met tomaten-champignonsaus
Ingrediënten
- 4 cordon bleu
- tomatenconcentraat
- 150 g champignons
- 2 wortels
- 3 el vetstof
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 mespunt paprika
- cayennepeper
- peper
- zout
Instructies
Voorbereiding
- Snij de wortelen in dunne schijfjes.
- Snij de champignons in schijfjes
Bereiding
- Verhit 1 eetlepel boter in een steelpan en doe er de wortelschijfjes in. Laat al roerend even stoven en doe er de champignonschijfjes bij. Voeg een scheutje water toe, dek af en laat 5 minuten sudderen
- Voeg het tomatenconcentraat toe, verkruimel het blokje kippenbouillon en leng aan met 2 dl water. Roer om en laat afgedekt nog 5 à 8 minuten sudderen. Leng indien nodig aan met wat water. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper en paprikapoeder.
- Intussen bakt u het vlees: verhit 2 eetlepels boter in een braadpan en leg er de cordon bleus in. Laat op een matig vuur 5 minuten bakken aan elke kant.
Afwerking
- Dien op met verse tagliatelle of aardappelpuree.
Notities
Begeleidende wijn:
Borie d'Aspre
A.C. Faugères
A.C. Faugères
MET PATATJES!!