Aubergine en tomaat uit de oven
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 5 tomaten
- 3 teentjes knoflook
- 500 g tomatenpassata
- 125 g geraspte kaas light
- 240 g penne volkoren
- 200 g jonge bladsla
- olijfolie
- cayennepeper
- 0,5 kl paprikapoeder
- 1 kl oregano
- balsamicoazijn
- peper
- zout
Instructies
- Verwarm de oven op 210 graden. Snijd de aubergines in plakken van +/- 0,5 cm, in de lengte. Snijd de tomaten in schijven van +/- 0,5 cm. Pers de look.
- Besprenkel de aubergines met een weinig olijfolie en gril of bak deze op een matig vuur gedurende 3 minuten.
- Voor de saus: voeg de tomatenpassata, 2 el balsamicoazijn, een snuif cayennepeper, 0,5 kl paprikapoeder, 1 kl oregano, peper en zout toe aan een kom en meng goed.
- Doe een laagje van de saus in een ovenschaal. Leg hierover de aubergines, dek af met een laag tomaten en herhaal dit. Eindig met een laag saus.
- Bestrooi met de light gemalen kaas en plaats in de oven gedurende 20 minuten.
- Kook intussen de penne volgens aanwijzing op de verpakking. Serveer de aubergine op een bord en voeg er de pasta en de salade aan toe.
Notities
401 kcal per persoon